Vloerverwarming

Slide

Viks vloer-verwarming

Vloerverwarming is energie zuinig en comfortabel. De ruimte wordt zeer gelijkmatig verwarmt en u heeft nooit meer last van koude voeten.

Viks vloeren Driemond (Amsterdam ZO) onze vloeren en vloerverwarming
Slide

Vloerverwarming en vloeren

Wanneer u online opzoek bent naar een vloer die geschikt is voor vloerverwarming dan zult u vaak het antwoord pvc vloeren krijgen. De indruk wordt gewekt dat een pvc-vloer de enige vloer is die u kan plaatsen. Maar wat als u een pvc vloer niet mooi vindt wat dan? Geen enkel probleem het is ook zeer goed mogelijk om voor een houten vloer of laminaat te kiezen. Ook deze vloeren zijn zeer geschikt in combinatie met vloerverwarming.

Bij de aanschaf van een vloer die komt te liggen op vloerverwarming zijn er wel een aantal zaken waar u rekening mee moet houden. Is de vloer van uw keuze geschikt voor vloerverwarming, moet de vloer direct aan de bouwvloer worden verlijmd, kunt u de vloer ook op een onderlaag plaatsen. Allemaal vragen waar wij de antwoorden op hebben.

Bij een bezoek aan onze showroom zullen wij u graag alle informatie geven over de combinatie vloerverwarming en onze vloeren.

Één ding weten we zeker, koude voeten behoren tot het verleden.

Viks vloeren Driemond (Amsterdam ZO) vloerverwarming
Viks vloeren Driemond (Amsterdam ZO) Nooit meer koude voeten met een vloerverwarming van Viks vloeren
Slide
Viks vloeren Driemond (Amsterdam ZO) vloerverwarming infrezen

Traditionele vloerverwarming

Bij traditionele vloerverwarming wordt er met slangen gewerkt waar warm water door heen loopt. Dit systeem word veel toegepast in nieuw en renovatie bouw. De slangen worden op de ruwbouw geplaatst waarna er een deklaag van ca 5cm op wordt gestort of als de deklaag er al licht worden er sleuven in de vloer gemaakt waar de slagen in komen te liggen. Bij oudere woning kan dit systeem worden toegepast als er bijvoorbeeld Fermasell platen worden geplaatst waar de sleuven kunnen worden ingefreesd.

Het leveren en plaatsen van dit systeem vloerverwarming wordt volledig door ons in eigenbeheer uitgevoerd.

Slide

Elektrische vloerverwarming

De laatste wordt er steeds meer naar elektrische vloerverwarming gevraagd. Dit is niet verwonderlijk. Elektrische vloerverwarming is ruim toepasbaar, heeft een geringe opbouwhoogte, en is snel warm en kan niet lekken.

Misschien verwacht u het niet maar electrische vloerverwarming is zuiniger dan traditionele vloerverwarming. U bespaart al snel tot 40% energie.

Viks vloeren is dealer Karbonik een van de grootste leveranciers van elektrische vloerverwarming. Samen met de gebundelde kennis van vloerverwarming en vloeren zorgen wij voor een professioneel systeem waar u jaren van kunt genieten.

Viks vloeren Driemond (Amsterdam ZO) vloerverwarming infrezen
Viks vloeren Driemond (Amsterdam ZO) vloerverwarming infrezen
Slide

Opstook en opstart protocol.

Als u een vloer op een traditioneel vloerverwarmingstysteem wilt plaatsen dan is een opstook en opstart protocol belangrijk. De twee protocollen worden nog wel eens door elkaar gehaald of helemaal niet gedaan.

Het opstook protocol doet u bij een nieuwe vloerverarming die in een natte deklaag is geplaatst. Het totale protocol duurt ongeveer 10 tot 14 dagen. Pas na dit protocol u een vloer gaan plaatsen.

Als de vloer is geplaatst dan heeft u te maken met een opstart protocol. Je laat de nieuwe vloer geleidelijk wennen aan uw vloerverwarming.

Vanzelf sprekend zullen wij u bij de aanschaf van een nieuwe vloer en/of vloerverwarming hier verder over adviseren.

Viks vloer - Jouw-vloer-op-vloerverwaming-warmte win intalleaties en vloerkoeling
Viks vloeren Driemond (Amsterdam ZO) Nieuwsgierig over de vloerverwarming van Viks vloeren
Slide
Nog vragen?

Of gewoon nieuwsgierig naar de mogelijkheden van vloerverwarming?