Vloeronderhoud

Slide

Viks klein en groot onderhoud

Welke vloer u ook kiest, ze hebben allemaal een stukje onderhoud nodig. Met een beetje zorg heeft u jarenlang plezier van een nieuwe vloer.

Viks vloeren Driemond (Amsterdam ZO) Klein en groot onderhoud
Slide

Onderhoud laminaat en pvc

Laminaat en pvc-vloeren zijn zeer eenvoudig in gebruik en onderhoud. Zorg dat de vloer stof en zandvrij blijft door regelmatig te stofwissen of stofzuigen. Zand werkt als schuurpapier en u zult begrijpen dat dit niet goed is voor uw vloer. Naast stofwissen en/of stofzuigen is het ook goed uw vloer regelmatig licht vochtig te reinigen met een laminaat of pvc reiniger. Gebruik wel een reiniger die wij adviseren en geen huishoudelijke reinigers, deze kunnen uw vloer aantasten.

Naast het schoonhouden van uw vloer adviseren wij ook om bij de voor en eventueel achterdeur een schoonloopmat te plaatsen. Hiermee voorkomt u dat u vuil direct mee naar binnen loopt.

Viks vloeren Driemond (Amsterdam ZO) Stofwisser
Slide
Viks vloeren Driemond (Amsterdam ZO) klein en groot onderhoud houten vloeren

Periodiek onderhoud van een houten vloer

Is uw vloer toe aan een onderhoudsbeurt en u ziet er er tegenop dit met de hand te doen. Wij hebben de oplossing een boenmachine.

De voordelen:

  1. De olie verdeelt u staand. U hoef niet op uw knieën te werken
  2. De olie wordt egaler verdeeld, je bereikt een mooier resultaat
  3. De werking is simpel: stekker in het stopcontact, pad onder de machine, beetje olie op de vloer en gaan met de banaan!
  4. U bespaart kosten op doeken, rollers, pas, kwasten, pashouders. enz.

Een boenmachine kopen is niet nodig. Deze kunt u bij ons huren.

Groot onderhoud van een houten vloer

Een houten vloer heeft naast het schoonhouden net als bij laminaat en pvc-vloeren nog een klein stukje extra onderhoud nodig. Afhankelijk van de gekozen afwerklaag zal de vloer met enige regelmaat moeten worden voorzien van een onderhoudsmiddel. Dit zorgt er voor een extra beschermlaag en hierdoor gaat een houten vloer langer mee. Ook zullen kleine oppervlakkige krasjes en slijtplekken worden beschermt waardoor er geen vuil in de poriën van het hout kan komen.

Na enige jaren kunt u als u dit nodig vindt de vloer schuren en voorzien van een nieuwe afwerklaag. Dit kunt u als u een handige doe-het-zelver bent zelf gaan doen of maak gebruik van onze service. Wij hebben de vakmensen die uw vloer graag weer als nieuw maken.

Viks vloeren Driemond (Amsterdam ZO) klein en groot onderhoud houten vloeren
Slide

Gebruik altijd de juiste producten.

U wilt een laminaat, pvc of houten vloer reinigen of u wilt een houten vloer een opfris beurt geven is het altijd belangrijk de juiste producten te gebruiken die zijn afgestemd op uw vloer. Het gebruik van verkeerde producten kan blijvende schade aan een vloer geven.

Wij geven u advies hoe de vloer te reinigen/onderhouden en met welke producten. Uiteraard kunt u de diverse producten bij ons aanschaffen.

Viks vloeren Driemond (Amsterdam ZO) onderhoud vloeren
Slide
Nog vragen?

Of gewoon nieuwsgierig naar het onderhoud van de verschillende vloeren!