Houten vloeren

Slide

Viks houten vloeren

Een houten vloer zorgt voor warmte en gezelligheid. Het voordeel van hout? Hout is functioneel, tijdloos en geschikt voor veel ruimtes in huis.

Viks vloeren Driemond (Amsterdam ZO) passie voor houten vloeren
Slide

Houten vloeren zo mooi als de natuur.

Hout is een natuurproduct met al zijn persoonlijke charmes. Hout ademt en is vochtregulerend, hierdoor zorg een houten vloer voor een gezonde woonomgeving. Met een houten vloer haalt u de natuur in huis.

Elke houten vloer heeft zijn eigen karakter, geen enkele houten vloer is hetzelfde. Elke plank in een houten vloer heeft zijn eigen structuur en kenmerken.

Of u nu kiest voor lamelparket/multiplank of een traditioneel geplaatste parketvloer, bij ons kiest u voor kwaliteit.

Slide
Viks vloeren Driemond (Amsterdam ZO) visgraat fijnbezaagd
Viks vloeren Driemond (Amsterdam ZO) eiken brede delen naturel
Viks vloeren Driemond (Amsterdam ZO) brede delen eiken oud antiek

Lamelparket en multiplank

Lamelparket en multiplanken zijn houten vloeren opgebouwd uit meerdere lagen. Bij lamelparket is de tussen en onderlaag gemaakt van vurenhout en bij multiplak is de onderlaag gemaakt van multiplex. Het grote voordeel van deze vloeren is dat ze veel minder werken dan 20mm massief hout. Tevens zijn deze vloeren bijzonder geschikt in combinatie met vloerverwarming.

Deze vloeren zijn leverbaar in o.a. brede delen en visgraat en kunnen volledig naar uw wensen worden afgewerkt, al dan niet verouderd.

Meer over lamelparket en multiplanken klik hier

Slide
Viks vloeren Driemond (Amsterdam ZO) traditioneel / tapis eiken

Traditioneel (tapis) geplaatst parket

Traditioneel geplaatste parketvloeren - ook wel tapis parket genoemd - zijn de stokpaardjes van onze houten vloeren. Deze vloeren zijn leverbaar in een keur van houtsoorten zoals: eiken, afromosia, afzelia, purperhart en wengé en kunnen in elk denkbaar patroon worden geplaatst. Het enige wat u kan remmen in het maken van een keuze is uw eigen fantasie.

Naast de diverse patronen is het ook mogelijk deze vloeren te plaatsen in rechte delen. En net als bij onze lamelparket en multiplanken zijn deze bijzondere vloeren leverbaar in een keur van kleuren en worden ook met verschillende verouderings technieken geleverd.

Bij ons vindt u houten vloeren van:

Slide

Houten vloeren en vloerverwarming.

Vloerverwarming is immens populair. Dit is niet zo verwonderlijk want vloerverwarming is comfortabel en energie zuinig. Nu krijgen wij steeds vaker de vraag, kan een houten vloer samen met vloerverwarming. Ons antwoord is een één sluitend JA. Vloerverwarming en hout zijn geen vijanden van elkaar. U kunt dus zonder probleem voor een houten vloer kiezen in combinatie met vloerverwarming.

Meer over vloerverwarming en vloeren lees je op onze pagina over vloerverwarming.

Viks vloeren Driemond (Amsterdam ZO) traditioneel / tapis eiken
Viks vloeren Driemond (Amsterdam ZO)
Slide
Nog vragen?

Of gewoon nieuwsgierig naar de mogelijkheden van onze houten vloeren?

Slide

Houten vloeren, als je van echt hout.....

Als u kiest voor een houten vloer dan kiest u ook voor het milieu. De productie van een houten vloer is minder milieu belastend dan bijvoorbeeld pvc of laminaat, en een houten vloer gaat ook nog langer mee.

Het is niet voor niets dat een hoop van onze klanten uit Amsterdam en Amstelveen kiezen voor echt hout. Echt hout leeft, ademt en zorgt voor een prettig woonklimaat. Maar voor een mooie houten vloer een een prettig woonklimaat hoeft u natuurlijk niet in Amsterdam of Amstelveen te wonen. U kunt als u in bijvoorbeeld Hilversum, Bussum, Weesp of Almere woont of gaat wonen ook genieten van een echt houten vloer en al zijn voordelen.

Gaat u wonen in een nieuwbouwwoning en krijgt u vloerverwarming ook dan kunt u voor een houten vloer kiezen. Het maakt niet uit of de woning in Lelystad, Naarden, Haarlem, of Zaandam komt te staan. Een houten vloer houdt de warmte langer vast en geeft deze gedoseerd af aan de woonomgeving.

Dus bent u op zoek naar een houten vloer, dit kan lamelparket of multiplank zijn, dan wel een traditioneel (tapis) geplaatste parketvloer worden, kom dan langs bij ons in de showroom. Wij tonen u graag onze houten vloeren collectie en zullen u verder helpen met het maken van de juiste keuze.