home   vloeren  houten vloeren

viks houten vloeren

Een houten vloer zorgt voor warmte en gezelligheid. Het voordeel van hout? Het is functioneel, tijdloos en geschikt voor veel ruimtes in huis.

Kom langs!

Een houten vloer is een natuurproduct en verkrijgbaar in diverse uitvoeringen waaronder parket, lamelparket, Visgraat, Hongaarse Punt en Par-ky. Kom langs in onze winkel. Onze vakmensen helpen je graag!

Visgraatvloeren

Een visgraat vloer is populair. Naast visgraat parket leggen we ook veel visgraat laminaat en PVC vloeren met visgraat motief. Een visgraat vloer is leverbaar in smalle, korte planken én brede, lange vloerdelen. Dit laatste geeft een compleet andere look. De keuze in houtsoorten is onbeperkt net als de dikte, breedte en patronen van de vloerdelen. Traditionele visgraatvloeren nagelen we vast aan de ondergrond. Een multiplank visgraat bevestigen we met een mes en groef systeem.

Lamelparket vloeren

Lamelparket is een houten vloer bestaande uit planken met meerdere lagen. Onder de houten toplaag van lamelparket zit een multiplex afwerking. Populaire lamelparket vloeren zijn de lamelparket visgraat en eiken lamelparket. Het grote voordeel van lamelparket? De vloerdelen zijn 3-laags verlijmd en werken minder dan massief houten vloeren. Deze vloer is geschikt voor vloerverwarming.

Hongaarse Punt vloeren

De Hongaarse Punt vloer lijkt op een visgraat vloer, maar is nét even anders. De vloerdelen zijn smaller en liggen onder een hoek van 45° of 60°, waardoor er een Hongaars Puntmotief of ‘sergeantstreep’ ontstaat. Deze vloer oogt rustiger dan een visgraat vloer. Een Hongaarse Punt nagelen we, net als een traditionele vloer, aan de ondergrond vast. Naast Hongaarse Punt parket leveren we ook Hongaarse Punt laminaat en PVC vloer in Hongaarse Punt.

Par-ky vloeren

Een Parky vloer is een meerlaags parket met een toplaag van echt hout. Parky parket (ook wel fineervloer of fineerparket genoemd) combineert de voordelen van laminaat met de warmte van hout. Een Par-ky vloer is gemakkelijk in installatie en onderhoud en geeft een warme, luxe uitstraling aan een huis, winkel of kantoor.

Nog vragen?

Of gewoon nieuwsgierig naar de mogelijkheden van onze vloeren?