lamelparket en multiplanken

Lamelparket en multiplanken

Lamelparket en multiplank eiken

Lamelparket en multiplank zijn populaire houten vloeren met veel mogelijkheden. Deze vloeren kunnen worden geleverd in o.a. brede delen, visgraat vloeren, hongaarsepunt. Veelal is de toplaag van eiken hout, maar ook ander houtsoorten zijn mogelijk.

Viks vloeren Driemond (Amsterdam ZO) passie voor houten vloeren
Lamelparket en multiplanken de verschillen

De verschillen.

Lamelparket en multiplanken zijn houten vloeren opgebouwd uit verschillende lagen. Het grootste verschil tussen deze twee houten vloeren zit in de onderlaag. Waar bij lamelparket de onderlaag en tussenlaag worden gemaakt van vurenhout is de onderlaag van multiplank gemaakt van multiplex. En daar stoppen de verschillen dan ook. Op de onderlaag wordt een toplaag van edelhout (vaak eiken) verlijmd. De delen voorzien van een mes en groef verbinding en worden verder naar keuze afgewerkt.

Deze vloeren hebben in de parketbranche verschillende namen mee gekregen zoals systeem planken, duo planken, dual planken. Uiteindelijk zijn dit allemaal vloeren die uit meerdere lagen zijn opgebouwd.

Viks vloeren. Multiplank en lamelparket verschillen
Lamelparket en multiplanken voordelen

Lamelparket en multiplanken. De voordelen.

Zeker in deze tijd waar vloerverwarming een hot item is hebben lamelparket en multiplanken een groot voordeel. Deze vloeren zijn veel stabieler dan massieve vloeren en kunnen dan ook zonder probleem gebruikt worden in combinatie met vloerverwarming en/of koeling. Let op! Niet alle houtsoorten zijn geschikt voor vloerverwarming. Meer over vloeren en vloerverwarming klik hier

Een ander voordeel is dat deze vloer al compleet afgewerkt kunnen worden geleverd. U hoeft de vloer niet thuis te laten afwerken, als de vloer is geplaatst is deze direct klaar voor gebruik.

Doordat de vloeren zijn voorzien van een mes en groef verbinding en al compleet geschuurd en afgewerkt worden geleverd zijn lamelparket en multiplank vloeren zelf redelijk eenvoudig te plaatsen.

Lamelparket en multiplanken werken (krimpen en uitzetten) minder dan massieve delen hierdoor kunnen deze vloeren ook "zwevend" worden geplaatst. Bij 'zwevend" plaatsen is het mogelijk de vloer te plaatsen in een appartement waar een -10db contact geluidsisolatie is vereist, Wel is het belangrijk een onderlaag te kiezen die aan de eisen van de verhuurder of een VVE voldoet.

lamelparket en multiplanken mogelijkheden

De mogelijkheden die wij bieden.

Lamelparket en multiplank worden het meeste geleverd met een eiken toplaag. Niet verwonderlijk als je bedenkt dat eiken in veel kleuren en uitvoering kan worden geleverd. U kunt de vloer gelakt of geolied in de door jouw gewenste kleur te laten leveren. Voor olie kleuren neem een kijkje op de pagina Rubio monocoat .

Naast de vele kleuren zijn lamelparket en multiplanken leverbaar in onder andere: brede delen, visgraat vloeren, hongaarsepunt, vissepunt, en versailles patroon. Ook kan de vloer op verschillende manieren worden verouderen. Denk hierbij aan kant verouderen, hand geschraapt en fijn bezaagd. Bent u opzoek naar een andere houtsoort ook dan kan u bij ons terecht. Lamelparket en multiplanken worden ook gemaakt met een toplaag van bijvoorbeeld merbau, kambala, of maple.

U merkt het al,ook lamelparket en multiplanken zijn er in veel verschillende uitvoeringen en daarmee prijsklasse. Er is dus altijd wel een lamelparket of multiplank die volledig aansluit op uw persoonlijke smaak en interieur.

Viks vloeren Driemond (Amsterdam ZO) traditioneel / tapis eiken
Viks vloeren Driemond (Amsterdam ZO) traditioneel / tapis eiken
Viks vloeren Driemond (Amsterdam ZO) traditioneel / tapis eiken
Viks vloeren Driemond (Amsterdam ZO) Lamelparket en multiplanken
Nieuwsgierig naar de mogelijkheden
Nog vragen?

Of gewoon nieuwsgierig naar de mogelijkheden van onze lamelparket en multiplank vloeren?

Daarom een lamelparket of multiplank van Viks Vloer

Daarom een lamelparket of multiplank van Viks Vloeren

 1. Deskundig en gratis advies
 2. Grote collectie
 3. Ervaren parketteurs
 4. Groot werkgebied.

Onze lamelparket en multiplank vloeren leveren wij in heel Nederland maar met name in:

 1. Amsterdam, Amstelveen, Hoofdorp, Diemen,
 2. Haarlem, Heemstede, Bloemendaal
 3. Aalsmeer, Uithoorn, Mijdrecht, Breukelen, Utrecht
 4. Zaamdam, Purmerend, Edam, Volendam
 5. Weesp, Hilversum, Bussum, Naarden, Huizen
 6. Almere, Zeewolde, Lelystad
Werkgebied Viks Vloeren