parketvloeren

Parketvloeren

Parketvloeren

Meerdere houtsoorten, diverse stijlen, patronen en legmethodes zijn mogelijk met onze parketvloeren. Met meer dan 40 jaar ervaring en een team ervaren parketteurs maken wij de parketvloer van uw dromen.

Viks parketvloeren Maple 90mm breed
Parketvloeren wat is dit

De verschillende type parketvloeren

Eigenlijk zijn er niet zo veel verschillen tussen parketvloeren en houten vloeren. Beide type vloeren worden gemaakt van echt hout. De verschillen zitten meer in de samenstelling van de vloer.

 1. Massieve 20mm dikke vloeren
 2. Meerlaags parket (lamelparket, multiplanken, duoplanken, systeem planken en 2 laags-parket)
 3. Traditioneel (tapis) geplaatst parket.

De verschillende vloeren hebben verschillende eigenschappen en legmethodes.

Viks parketvloeren Driemond (Amsterdam ZO) brede delen eiken oud antiek

Massieve 20mm dikke vloeren

Deze vloeren zijn volledig uit één stuk hout gemaakt en zijn voorzien van een mes en groef verbinding. 20mm vloeren worden over het algemeen gezien als houten vloeren. Het nadeel dan deze vloer is dat ze gevoelig zijn voor temparatuur en verschil in vochtigheid. Heeft als gevolg deze de vloer snel naden en scheurvorming vertonen. Massieve 20mm dikke vloeren absoluut niet geschikt voor vloerverwarming.

Mede om bovenstaande redenen worden massieve vloeren in Nederland bijna niet meer aangeboden.

Meerlaags parket

Onder verschillende namen zult u deze vloeren tegen komen. De productnaam wordt vaak door de fabriek gekozen. Dus waar de ene fabriek praat over Multiplank en de andere over lamelparket en weer een andere over duoplanken, eigenlijk hebben ze het allemaal over vergelijkbare vloeren.

Door de vloer in meerdere lagen op te bouwen ontstaat er een product dat veel stabieler is dan een massieve vloer. De vloeren hebben minder last van krimpen en uitzetten. Veel van de meerlaags parketvloeren zijn uitermate geschikt in combinatie met vloerverwarming.

U kunt kiezen uit verschillende diktes van 10 tot 20mm, diverse breedte maten en houtsoorten. Naast de veel gebruikte brede delen is het ook mogelijk om te kiezen voor bijvoorbeeld visgraat of hongaarse punt. Meerlaags parketvloeren vaak voor u al compleet afgewerkt geleverd. Na het plaatsen zijn deze door de fabriek afgewerkte vloeren direct klaar voor gebruik. mocht u speciale wensen hebben met betrekking tot kleur en uitstraling.

Hywood eik pirin meerlaags parketvloeren

Met meerlaags parket zijn er twee legmethodes beschikbaar. U kunt er voor kiezen de vloer "zwevend" te (laten) plaatsen. Op de bouwvloer wordt een ondervloer geplaatst waar de houten vloer op wordt gelegd. Er zijn verschillende ondervloeren mogelijk.

Er zijn ondervloeren die gebruikt mogen worden in appartementen (-10db) ondervloeren die het loopgeluid in uw vloer verminderen, ondervloeren voor het plaatsen op een houten bouwvloer en ondervloeren die vloerverwarmings geschikt zijn.

Ook is het mogelijk om de vloer direct te verlijmen op de bouwvloer. De bouwvloer moet dan wel vlak zijn, dus bijvoorbeeld zand-cement of spaanplaat.

Welke legmethode en daarmee welke ondervloer u het beste kunt toepassen zullen wij graag met u in onze showroom bespreken.

Traditioneel (tapi's) parket

Tapi's geplaatste vloeren worden altijd verlijmd aan de bouwvloer van uw huis. Eerst wordt er een ondervloer geplaatst, dit kan spaanplaat of als u vloerverwarming heeft eiken mozaïek. Op de ondervloer wordt de uiteindelijk gekozen parketvloer verlijmd. De wordt geschuurd, gevoegd en met de door u gekozen afwerklaag behandeld.

Bij traditioneel geplaatst parketvloeren zijn er in tegenstelling tot meerlaagsparket bijna geen beperking in patronen en combinatie van houtsoorten.

Met tapi's vloeren maken wij de vloer van uw dromen.

Meer over traditioneel parket klik hier

Afzelia Pachyloba visgraat tapis parketvloeren
Houtsoorten

Meer dan 25 houtsoorten

Parketvloeren zijn leverbaar in een keur van houtsoorten. Elke houtsoort heeft zijn eigen unieke kleur en eigenschappen.

Gaat u voorkeur uit naar een lichte vloer dan zijn bijvoorbeeld Essen, Maple of Robijn een goede keuze. Bent u opzoek naar een donker vloer denk dan aan Eiken gestoomd, Wenge of Panga Panga. Mag het voor u iets anders zijn misschien is de "paarse" kleur van Purperhart of de bordeaux tint van Jatoba uw kleur.

Welke houtsoort er mogelijk de diverse systemen, daarover informeren wij u graag verder bij een bezoek aan onze showroom

Eiken getoomd parketvloeren
Afromisia parketvloeren

Afromisia

Afzelia Doussie

Afzelia Doussie

Basralocus parketvloeren

Basralocus

Beuken Gestoomd

Beuken Gestoomd

Beuken

Beuken

Bilinga

Bilinga

Eiken

Eiken

Eiken Gestoomd parketvloeren

Eiken Gestoomd

Amerikaans eiken

Amerikaans eiken

Essen

Essen

Guatambu

Guatambu

Jatoba

Jatoba

Kambala

Kambala

Kerouwing

Kerouwing

Kersen

Kersen

Mahonie parketvloeren

Mahonie

Mahonie

Maple

Merbau

Merbau

Moabi

Moabi

Muteneye

Muteneye

Noten

Noten

Padoek

Padoek

Panga Panga

Panga Panga

Purperhart

Purperhart

Robijn

Robijn

Sucupira Preto

Sucupira Preto

Teak

Teak

Wengé

Wengé

Slide
Uitsluiten topmerken en fabrikanten.

Zoals u van ons mag verwachten leveren en desgewenst plaatsen wij uitsluitend parketvloeren van topmerken en fabrikanten. Wij doen geen concessies aan kwaliteit want alleen dan kunnen wij u een vloer aanbieden waar u jarenlang plezier van zult hebben

Bij ons vindt u parketvloeren van:

Viks parketvloeren Eiken Seaside Antique Grey
Slide
Nog vragen?

Of gewoon nieuwsgierig naar de mogelijkheden van onze parket vloeren?

Daarom een parketvloer van Viks vloeren

Daarom een vloer van Viks Vloeren

 1. Deskundig en gratis advies
 2. Grote collectie
 3. Ervaren parketteurs
 4. Groot werkgebied.

Onze parketvloeren leveren wij in heel Nederland maar met name in:

 1. Amsterdam, Amstelveen, Hoofdorp, Diemen,
 2. Haarlem, Heemstede, Bloemendaal
 3. Aalsmeer, Uithoorn, Mijdrecht, Breukelen, Utrecht
 4. Zaamdam, Purmerend, Edam, Volendam
 5. Weesp, Hilversum, Bussum, Naarden, Huizen
 6. Almere, Zeewolde, Lelystad
Werkgebied Viks Vloeren