Lamelparket

Lamelparket en planken, multiplanken, systeemplanken, dualplanken het zijn allemaal vloeren opgebouwd uit meerdere lagen. Wij spreken daarom over meerlaagsparket. Er zijn eigenlijk maar twee opbouw verschillen . Bij lamelparket is er sprake van een onderlaag een dwars verlijmde tussenlaag en dan de toplaag van het edelhout.De toplaag varieert in dikte tussen de 2 en 4mm. De overige mogelijkheden hebben een multiplex onderlaag en daarop het edelhout. De toplaag bij deze vloeren varieert tussen de 4 en 6mm. Een groot deel van deze vloeren wordt gemaakt met een eikenhouten toplaag. Maar op bestelling zijn er uiteraard ook andere houtsoorten leverbaar.

Lamelparket in een brede keuze

De tijd dat meerlaags parket alleen nog uit smalle stroken bestond is al lang achterhaald. Meerlaags parket wordt bijna alleen nog maar gemaakt in brede delen. De breedte van de delen begint bij ca 15cm en loopt op tot wel 30cm.

Het grote voordeel van lamelparket vloeren is doordat het 3-laags verlijmd is er minder werking optreedt in vergelijking met massief houten vloeren. Een milieuvriendelijke oplossing doordat alleen de bovenlaag uit speciaal hout bestaat waardoor er minder hardhout gekapt hoeft te worden. Ook het zwevend leggen in een ruimte breder dan 7 meter en met planken breder dan 20cm behoort tot de mogelijkheden. Dit is bij een Massieve vloer niet mogelijk. Een ander groot voordeel, meerlaagsparket is voor een handige doe het zelver redelijk eenvoudig zelf te plaatsen.

Wilt u meer weten over de Lamel parket vloeren van Viks? Vul dan het contactformulier in en wij nemen z.s.m. contact met u op.